Assisted Hatching Nedir?

Assisted Hatching Nedir?

Tüp bebek tedavisinde embriyonun rahim duvarına tutunması gerekir. Bunun içinde embriyoyu çevreleyen koruyucu zardan (zona pelllucida) embriyo dışarı çıkarak tomurcuklanır. Bu tomurcuklanma embriyo gelişimin 5. veya 6. günü blastosist oluşana kadar devam eder. Bu zardan tamamen çıktıktan sonra rahim içinde tutunabilir.

Bazen tüp bebek tedavisinde kaliteli embriyo elde edilse bile gebelik olmayabilir. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar embriyoyu çevreleyen bu zarı kalınlaştırabilir veya embriyonun içinde geliştirdiği kültür medyumları zarı sertleştirebilir. İşte bunlar sonucunda embriyoyu koruyan bu zar yırtılamaz dolayısıylada embriyo rahme tutunamaz. Bu sebeple transfer öncesinde 2,3,4.gün embriyolarına zar inceltme işlemi yani assisted hatching (zar inceltme – embriyo traşlama) uygulanır. Özellikle tüp bebek tedavisinde dondurulmuş ve çözülmüş embriyolarda embriyoyu saran zarın inceltilmesi veya açılması gerekebilir.

Assisted Hatching Nasıl Uygulanır?

Kimyasal olarak özel bir solüsyon kullanılır ve embriyoyu çevreleyen zar belli bir bölgeden inceltilir veya tam açılır. Mekanik olarak cam mikroiğneyle embriyo zarında açılık oluşturulur. Lazer yöntemiyle de embriyo zarı inceltilir ya da açıklık meydana getirilir. Bu sayede embriyonu rahim duvarına tutunmasına olanak sağlanır.

Prof. dr. erol tavmergen

Ön Görüşme Randevusu

İnfertilite, kısırlık, tüp bebek konularında doktorunuzdan detaylı bilgi almak, İzmir'de tüp bebek tedavisine başlamak, tüp bebek fiyatlarını ve ücretlerini öğrenmek için ön görüşme randevusuna gelebilirsiniz.
RANDEVU PLANLA
Prof. Dr. Erol Tavmergen
Görüşme Talebi
Randevu & Destek Hattı
Şimdi whatsapp ile görüşün