Blastokist Nedir?

Blastokist Nedir?

Yumurtayla sperm döllenmesinden 18-20 saat sonra döllenmiş yumurta bölünmeye başlamaktadır. 2,4,8,16 şeklinde hücre sayısı artarak devam etmektedir ve 3.günden sonra sayılamayacak kadar artmaktadır.

Dördüncü güne ulaştığında ortasında boşluk meydana gelmekte, beşinci günde ise içi sıvı dolu boşluk oluşarak etrafı plesantayı oluşturan hücrelerle çevrili bebeği oluşturan hücrelerden oluşan blastokist 5.gün embriyosu meydana gelmektedir.

Blastokist Transferinin Avantajı Nedir?

Blastokistlerin dış yüzeyi oldukça incelir bu nedenle rahim yüzeyine tutunma şansıda artmaktadır. Seçilmiş embriyo adı da verilen blastokist embriyolar her çiftte oluşmaz. Yumurtaların çoğu genelde 3. Güne kadar gelişir.

Blastokist transferi yapmak ve bunda başarı sağlamak için tüp bebek merkezinin koşullarının da uygun olması oldukça önemlidir. Laboratuvar şartları, alanında uzman ve tecrübeli ekip, özenle takip edecek tecrübeli embriyolog ve yeterli ve kaliteli donanımı olmalıdır.

Ancak yaşın ilerlemesi ve spermde sorun yaşayan hastalarda blastokist yani 5. gün embriyo gelişimi görülmeyebilmektedir. Bunun için doktorunuz sizi yönlendirerek size en uygun tedavi yöntemini sunacaktır.

Blastokist Tansferini Kimler Yaptırabilir?

  • Çoğul gebelikten kaçınan çiftler
  • Kalan embriyoların dondurulmasını istemeyen çiftler.
  • Daha önce tüp bebek denemesinde 3.gün embriyosu transferinde gebeliğin oluşmaması durumunda yaptırılabilir.
Prof. dr. erol tavmergen

Ön Görüşme Randevusu

İnfertilite, kısırlık, tüp bebek konularında doktorunuzdan detaylı bilgi almak, İzmir'de tüp bebek tedavisine başlamak, tüp bebek fiyatlarını ve ücretlerini öğrenmek için ön görüşme randevusuna gelebilirsiniz.
RANDEVU PLANLA
Prof. Dr. Erol Tavmergen
Görüşme Talebi
Randevu & Destek Hattı
Şimdi whatsapp ile görüşün